
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.
Krok 3
Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.
Krok 4
Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej