Gołąbki z nadzieniem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z nadzieniem drobiowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

500 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.

Krok 3

Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.

Krok 4

Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej