Gołąbki z nadzieniem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z nadzieniem drobiowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

500 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.

Krok 3

Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.

Krok 4

Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej