Gołąbki z nadzieniem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z nadzieniem drobiowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

500 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.

Krok 3

Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.

Krok 4

Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zupa gulaszowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej