Gołąbki z nadzieniem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z nadzieniem drobiowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

500 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.

Krok 3

Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.

Krok 4

Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z nadzieniem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej