
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
500 gramów
100 gramów
1 opakowanie
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.
Krok 3
Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.
Krok 4
Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej