Salsa pomidorowa do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa pomidorowa do burgerów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.

Salsa pomidorowa do burgerów - Krok 1

Krok 2

Czosnek zgnieć, a bazylię posiekaj.

Salsa pomidorowa do burgerów - Krok 2

Krok 3

Wszystko wymieszaj, zalej oliwą i dopraw.

Salsa pomidorowa do burgerów - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa pomidorowa do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos beszamelowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej