PRZEPISY.PL

Genialny sos grzybowy z dodatkiem białego wina pysznie sprawdzi się do makaronów mięs lub placków ziemniaczanych.

Sos grzybowy - autor: Piotr Murawski

Sos grzybowy

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
250
osób dodało do Mniamlisty
250
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka1 łyżka
  • śmietana 18%
  • natka pietruszki
  • masło
  • woda0.5 l
Sos grzybowy – krok 1

Krok 1

Do garnka z 1/2 litrem wody dodaj starte warzywa i bulionetkę Knorr, po czym gotuj przez około 15 minut.
Sos grzybowy – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanym maśle podsmaż rozmrożone podgrzybki i cebulkę. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Następnie dodaj je do bulionu z warzywami i duś przez około 15 minut.
Sos grzybowy – krok 3

Krok 3

Całość zapraw mąką i śmietaną, na koniec dosyp posiekaną natkę. Podawaj z ciemnym pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

238
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
51
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
151
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
170
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe