Sos do carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

185 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj majonez oraz sos Worcester i sok z cytryny.

Krok 2

Stopniowo dolewaj mleko.

Krok 3

Mieszaj do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 4

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej