Sos do carpaccio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do carpaccio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

185 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj majonez oraz sos Worcester i sok z cytryny.

Krok 2

Stopniowo dolewaj mleko.

Krok 3

Mieszaj do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.

Krok 4

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do carpaccio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej