Sos indiański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos indiański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz ze skórki.

Krok 2

Pomarańcze i pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie połącz z migdałami, majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos indiański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej