
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
50 gramów
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz i obierz ze skórki.
Krok 2
Pomarańcze i pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 3
Następnie połącz z migdałami, majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej