Sos „Angola” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Angola”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 sztuki

1 pęczek

null szczypt

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, przetartymi przez sito żółtkami.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki gratin
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej