Sos „Angola” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Angola”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 sztuki

1 pęczek

null szczypt

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj na twardo.

Krok 2

Majonez połącz ze śmietaną, przetartymi przez sito żółtkami.

Krok 3

Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do sosu. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Angola” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej