Szaszłyki z kurczaka z ananasem i pomidorkami cherry – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

5 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.

Krok 3

Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.

Krok 4

Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej