Składniki
2 sztuki
12 sztuk
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.
Krok 3
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.
Krok 4
Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej