Szaszłyki z kurczaka z ananasem i pomidorkami cherry – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

5 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.

Krok 3

Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.

Krok 4

Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej