
Składniki
2 sztuki
12 sztuk
5 plastrów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.
Krok 3
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.
Krok 4
Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej