Szaszłyki z kurczaka z ananasem i pomidorkami cherry – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka z ananasem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

5 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.

Krok 3

Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.

Krok 4

Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej