
Składniki
1 łyżka
12 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
5 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawę do kurczaka mieszamy z oliwą. Pokrojone mięso przekładamy do miski i mieszamy z przyprawą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części.
Krok 3
Patyczki do szaszłyków namaczamy w wodzie. Nadziewamy na nie kolejno mięso, kawałki owocu i pomidorki.
Krok 4
Grillujemy szaszłyki przez 15-20 minut, aż mięso się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej