Placek Miodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek Miodowy

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

4 szklanki

3 sztuki

12 dekagramów

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 litra

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód rozpuszczamy z margaryną.

Krok 2

Do mąki wbijamy jajka, dodajemy cukier, wystudzony miód i zagniatamy ciasto.

Krok 3

Dzielimy na 3 części i pieczemy 3 placki.

Krok 4

Mleko zagotowujemy i dosypujemy kaszę manną, gotujemy przez chwilę a następnie odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy resztę składników. Miksujemy.

Krok 5

Przekładamy placki masą, polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką kolorową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej