
Składniki
4 szklanki
1 szklanka
0.5 litra
125 gramów
3 sztuki
12 dekagramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miód rozpuszczamy z margaryną.
Krok 2
Do mąki wbijamy jajka, dodajemy cukier, wystudzony miód i zagniatamy ciasto.
Krok 3
Dzielimy na 3 części i pieczemy 3 placki.
Krok 4
Mleko zagotowujemy i dosypujemy kaszę manną, gotujemy przez chwilę a następnie odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy resztę składników. Miksujemy.
Krok 5
Przekładamy placki masą, polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką kolorową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej