Placek Miodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek Miodowy

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szklanka

0.5 litra

125 gramów

3 sztuki

12 dekagramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód rozpuszczamy z margaryną.

Krok 2

Do mąki wbijamy jajka, dodajemy cukier, wystudzony miód i zagniatamy ciasto.

Krok 3

Dzielimy na 3 części i pieczemy 3 placki.

Krok 4

Mleko zagotowujemy i dosypujemy kaszę manną, gotujemy przez chwilę a następnie odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy resztę składników. Miksujemy.

Krok 5

Przekładamy placki masą, polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką kolorową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek Miodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej