Kukuryku na patyku -nugetsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukuryku na patyku -nugetsy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paski .Gotowe paski kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 15 min .Następnie nabijamy je na patyczki do szaszłyków .

Krok 2

Jajko mieszamy w miseczce moczymy w nim paseczki kurczaka .Obtaczamy w Fix Nuggetsy .Smazymy na patelni .

Krok 3

Robimy sos tysiąca wysp według przepisu na opakowaniu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej