Kukuryku na patyku -nugetsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukuryku na patyku -nugetsy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paski .Gotowe paski kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 15 min .Następnie nabijamy je na patyczki do szaszłyków .

Krok 2

Jajko mieszamy w miseczce moczymy w nim paseczki kurczaka .Obtaczamy w Fix Nuggetsy .Smazymy na patelni .

Krok 3

Robimy sos tysiąca wysp według przepisu na opakowaniu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ROLADA SZPINAKOWA
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej