Kukuryku na patyku -nugetsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukuryku na patyku -nugetsy

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w paski .Gotowe paski kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 15 min .Następnie nabijamy je na patyczki do szaszłyków .

Krok 2

Jajko mieszamy w miseczce moczymy w nim paseczki kurczaka .Obtaczamy w Fix Nuggetsy .Smazymy na patelni .

Krok 3

Robimy sos tysiąca wysp według przepisu na opakowaniu .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukuryku na patyku -nugetsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej