Dar morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dar morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

0.5 szklanki

1 pęczek

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary umyj pod bieżącą wodą, usuń oczy i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i dodaj rozmrożony szpinak oraz kalmary. Dopraw pieprzem i solą i smaż przez 5 minut.

Krok 3

Dolej pół szklanki wody, wsyp posiekany koperek i duś przez 10 minut.

Krok 4

Wlej połowę szklanki wina i duś kolejne 10 minut.

Krok 5

Kalmary podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej