Dar morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dar morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

0.5 szklanki

1 pęczek

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary umyj pod bieżącą wodą, usuń oczy i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i dodaj rozmrożony szpinak oraz kalmary. Dopraw pieprzem i solą i smaż przez 5 minut.

Krok 3

Dolej pół szklanki wody, wsyp posiekany koperek i duś przez 10 minut.

Krok 4

Wlej połowę szklanki wina i duś kolejne 10 minut.

Krok 5

Kalmary podawaj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dar morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ślimaki z łososia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej