
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
0.5 szklanki
1 pęczek
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary umyj pod bieżącą wodą, usuń oczy i pokrój na małe kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, wrzuć na rozgrzany olej i dodaj rozmrożony szpinak oraz kalmary. Dopraw pieprzem i solą i smaż przez 5 minut.
Krok 3
Dolej pół szklanki wody, wsyp posiekany koperek i duś przez 10 minut.
Krok 4
Wlej połowę szklanki wina i duś kolejne 10 minut.
Krok 5
Kalmary podawaj z białym pieczywem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej