Zzieleniałe pomidorki cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zzieleniałe pomidorki cherry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej