Zzieleniałe pomidorki cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zzieleniałe pomidorki cherry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartaletki z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej