Zzieleniałe pomidorki cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zzieleniałe pomidorki cherry

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awokado wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zzieleniałe pomidorki cherry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej