Pikantne leczo z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne leczo z cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 2

Krok 3

Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 3

Krok 4

W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 4

Krok 5

Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej