Pikantne leczo z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne leczo z cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 2

Krok 3

Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 3

Krok 4

W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 4

Krok 5

Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej