
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Krok 2
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Krok 3
Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 4
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Krok 5
Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































