
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Krok 2
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Krok 3
Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 4
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Krok 5
Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej