
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Krok 2
Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Krok 3
Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Krok 4
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Krok 5
Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej