Pikantne leczo z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne leczo z cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 2

Krok 3

Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 3

Krok 4

W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 4

Krok 5

Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z warzyw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej