Pikantne leczo z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne leczo z cukinią

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gorącą potrawę włóż do słoików, zamknij i pasteryzuj przez 30 minut.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i oczyść. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 2

Krok 3

Cukinię obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w grubszą kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w cząstki.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 3

Krok 4

W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i zeszklij ją . Dodaj przygotowaną paprykę i pomidory. Gotuj je do momentu aż pomidory się rozgotują, a papryka będzie miękka.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 4

Krok 5

Następnie włóż kostki cukinii. Duś całość przez 15 minut na małym ogniu, mieszając. Dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Pikantne leczo z cukinią - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne leczo z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej