PRZEPISY.PL
Szybkie leczo z kiełbasą  - autor: Grażyna Molak

Szybkie leczo z kiełbasą

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kolorowa papryka4 szt
  • pomidory duże 4 szt
  • cebula4 szt
  • średnia cukinia1 szt
  • kiełbasa cienka ( np śląska )4 szt
  • olej z pestek winogron6 łyżek
  • woda1 l
  • pieprz mielony1 szczypta
  • Krok 1

    Obrać cebulę .Umyć cukinię i papryki . Wypestkować papryki . Od cukinii odciąć końcówkę. Pokroić warzywa : Cebule w piórka, paprykę w paseczki , cukinię w pół plasterki, pomidory w dużą kostkę.
  • Krok 2

    Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
  • Krok 3

    W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić . Dodać paprykę , cukinie i pomidory i smażyć mieszając aż zmiękną . Dołożyć kiełbasę i jeszcze chwile smażyć.
  • Krok 4

    Zalać wodą . Dorzucić kostkę bulionową , rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Dodać łyżeczkę Delikatu w płynie , łyżeczkę mielonej papryki, łyżeczkę cukru i łyżeczkę pieprzu.
  • Krok 5

    Gotować 1 godzinę. Doprawić do smaku. Zagęścić brązową zasmażką błyskawiczną. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w płynie Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
555
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
91
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
72
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe