
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
6 łyżek
1 litr
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać cebulę .Umyć cukinię i papryki . Wypestkować papryki . Od cukinii odciąć końcówkę. Pokroić warzywa : Cebule w piórka, paprykę w paseczki , cukinię w pół plasterki, pomidory w dużą kostkę.
Krok 2
Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
Krok 3
W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić . Dodać paprykę , cukinie i pomidory i smażyć mieszając aż zmiękną . Dołożyć kiełbasę i jeszcze chwile smażyć.
Krok 4
Zalać wodą . Dorzucić kostkę bulionową , rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Dodać łyżeczkę Delikatu w płynie , łyżeczkę mielonej papryki, łyżeczkę cukru i łyżeczkę pieprzu.
Krok 5
Gotować 1 godzinę. Doprawić do smaku. Zagęścić brązową zasmażką błyskawiczną. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej