Szybkie leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie leczo z kiełbasą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

6 łyżek

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać cebulę .Umyć cukinię i papryki . Wypestkować papryki . Od cukinii odciąć końcówkę. Pokroić warzywa : Cebule w piórka, paprykę w paseczki , cukinię w pół plasterki, pomidory w dużą kostkę.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w pół plasterki.

Krok 3

W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić . Dodać paprykę , cukinie i pomidory i smażyć mieszając aż zmiękną . Dołożyć kiełbasę i jeszcze chwile smażyć.

Krok 4

Zalać wodą . Dorzucić kostkę bulionową , rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Dodać łyżeczkę Delikatu w płynie , łyżeczkę mielonej papryki, łyżeczkę cukru i łyżeczkę pieprzu.

Krok 5

Gotować 1 godzinę. Doprawić do smaku. Zagęścić brązową zasmażką błyskawiczną. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej