Szybkie leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie leczo z kiełbasą

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

6 łyżek

1 litr

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać cebulę .Umyć cukinię i papryki . Wypestkować papryki . Od cukinii odciąć końcówkę. Pokroić warzywa : Cebule w piórka, paprykę w paseczki , cukinię w pół plasterki, pomidory w dużą kostkę.

Krok 2

Kiełbasę pokroić w pół plasterki.

Krok 3

W garnku o szerokim dnie rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić . Dodać paprykę , cukinie i pomidory i smażyć mieszając aż zmiękną . Dołożyć kiełbasę i jeszcze chwile smażyć.

Krok 4

Zalać wodą . Dorzucić kostkę bulionową , rozkruszoną mini kostkę Czosnek. Dodać łyżeczkę Delikatu w płynie , łyżeczkę mielonej papryki, łyżeczkę cukru i łyżeczkę pieprzu.

Krok 5

Gotować 1 godzinę. Doprawić do smaku. Zagęścić brązową zasmażką błyskawiczną. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie leczo z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej