Serowe kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Serowe kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

262 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

368 osób wydrukowało

Pobierz pdf

521 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 opakowanie

125 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżeczki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz Fix Knorr.

Krok 2

Następnie dodaj kremowy serek, ser cheddar oraz posiekaną natkę i wymieszaj widelcem.

Krok 3

W osobnym naczyniu zmiksuj mleko, śmietanę oraz jajko. Drugie jajko pozostaw do glazurowania ciastek.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta wycinaj foremkami do kruchych ciastek różne kształty.

Krok 5

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20-25 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej