Serowe kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

283 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

376 osób wydrukowało

Pobierz pdf

557 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 opakowanie

125 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżeczki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz Fix Knorr.

Krok 2

Następnie dodaj kremowy serek, ser cheddar oraz posiekaną natkę i wymieszaj widelcem.

Krok 3

W osobnym naczyniu zmiksuj mleko, śmietanę oraz jajko. Drugie jajko pozostaw do glazurowania ciastek.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta wycinaj foremkami do kruchych ciastek różne kształty.

Krok 5

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20-25 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Francuskie tosty
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej