Serowe kąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe kąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

384 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

414 osób wydrukowało

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 opakowanie

125 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżeczki

2.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz Fix Knorr.

Krok 2

Następnie dodaj kremowy serek, ser cheddar oraz posiekaną natkę i wymieszaj widelcem.

Krok 3

W osobnym naczyniu zmiksuj mleko, śmietanę oraz jajko. Drugie jajko pozostaw do glazurowania ciastek.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta wycinaj foremkami do kruchych ciastek różne kształty.

Krok 5

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20-25 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe kąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej