
Składniki
125 gramów
1 opakowanie
125 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżeczki
2.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz Fix Knorr.
Krok 2
Następnie dodaj kremowy serek, ser cheddar oraz posiekaną natkę i wymieszaj widelcem.
Krok 3
W osobnym naczyniu zmiksuj mleko, śmietanę oraz jajko. Drugie jajko pozostaw do glazurowania ciastek.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz ze sobą i wyrób ciasto. Z gotowego ciasta wycinaj foremkami do kruchych ciastek różne kształty.
Krok 5
Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i piecz 20-25 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej