Smażone polędwiczki z sosem grzybowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

305 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

100 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

500 gramów

100 gramów

100 gramów

300 mililitrów

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj, osusz, pokrój w ćwiartki, cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj drobniutko

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w plastry po 125 gram, oprósz solą i pieprzem, obsmaż na patelni po dwie minuty z każdej strony, – jeśli mięso wyda ci się jeszcze surowe dosmaż je o kolejną minutę, po tym czasie mięso przełóż na bok.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na patelni zeszklij cebulę i czosnek, dodaj grzyby, smaż chwilę mieszając od czasu do czasu, na patelni nie powinno być żadnego soku.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość podlej brandy i podpal alkohol. Podgrzewaj cały czas, aż zupełnie odparuje.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Dodaj wtedy łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj z grzybami. Grzyby podlej szklanką wody, dodaj śmietanę, wszystko razem gotuj przez pięć minut mieszając co jakiś czas, aż sos zgęstnieje.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Gotowy sos dopraw do smaku kostką Bulionu grzybowego Knorr.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Mięso na powrót umieść w sosie, podgrzej chwilę, podawaj polane sosem.

Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - Krok 7
3

Opinie o przepisie

  • Elżbieta  Kozłowska

    Elżbieta Kozłowska , 10.05.2020

    super potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Kantypowicz

    Monika Kantypowicz , 07.03.2020

    rewelacja tylko ja nie daję pieczarek psuje smak grzyba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Hirsz

    Barbara Hirsz , 06.02.2016

    pewnie będzie dobre danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEOSmażone polędwiczki z sosem grzybowym - VIDEO

Grzyby umyj, osusz, pokrój w ćwiartki, cebule pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj drobniutko