
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
250 mililitrów
4 łyżki
30 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki pokrój w cienkie plastry i zamarynuj w oleju sezamowym, sosie sojowym, dodaj imbir, pokrojoną kolendrę oraz posiekany czosnek.
Krok 2
Następnie plastry mięsa oprósz mąką i obsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Cebulę oraz papryki pokrój w paski. Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.
Krok 4
Ponownie rozgrzej patelnię, przesmaż warzywa i wlej przygotowany Fix. Całość zagotuj, dodaj z powrotem mięso i gotuj jeszcze chwilę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym
Pora urozmaicić swoje codzienne menu – dzięki temu przepisowi na pewno Ci się to uda. Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym idealnie nadaje się na obiad, ale również doskonale sprawdzi się jako ciepła kolacja. Przygotujesz ją w zaledwie kilku prostych krokach. Na początek pokrój mięso w cienkie plastry i zamarynuj je, zalewając olejem sezamowym i sosem sojowym. Dodaj do tego imbir, pokrojoną kolendrę oraz posiekany czosnek. Żeby wszystkie smaki dobrze się połączyły, odstaw mięso do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmij je, oprósz mąką i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu, uważając, żeby się nie przypaliło. Teraz czas na warzywa: paprykę (wykorzystaj różne kolory) i cebulę (najlepiej czerwoną) pokrój w podobnej wielkości paski. Opakowanie fixu wymieszaj ze szklanką wody. Na patelni podsmaż warzywa i wlej do nich przygotowaną mieszankę. Całość zagotuj, dodając wysmażone wcześniej mięso. Gotową wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym podawaj solo lub z dodatkiem ryżu, makaronu czy kaszy gryczanej.