Udka kurczaka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z warzywami

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

1

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 2
Szczęśliva

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka z warzywamiUdka kurczaka z warzywami

To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!