Udka kurczaka z warzywami

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

1

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka z warzywamiUdka kurczaka z warzywami

To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!