Składniki
8 sztuk
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.
Krok 2
Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka kurczaka z warzywami
To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!