Udka kurczaka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z warzywami

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

1

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 2
Szczęśliva

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka z warzywamiUdka kurczaka z warzywami

To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!