Udka kurczaka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka z warzywami

Autor: Szczęśliva

ratingratingratingratingrating

1

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 1

Krok 2

Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.

Udka kurczaka z warzywami - Krok 2
Szczęśliva

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka kurczaka z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka kurczaka z warzywamiUdka kurczaka z warzywami

To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!