
Składniki
8 sztuk
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka myjemy i obtaczamy w przyprawie Knorr i oleju. Myjemy i kroimy warzywa. Ja pokroiłam pieczarki, cukinię, pomidorki cherry, szpinak dałam na spód i cebulę.

Krok 2
Wszystko razem umieściłam w kamionkach i nastawiłam w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 stopni, i piekłam godzinę.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka kurczaka z warzywami
To moje ulubione danie! Za jednym razem robią się warzywa i wyśmienity kurczak przez co oszczędzam czas na robienie sałatki, dodatków etc. Poza tym - nie oszukujmy się. To danie wygląda cudnie!