Sos rodzynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rodzynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 dekagramy

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie około 2 godzin.

Krok 2

Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z zimnym rosołem, dodać odcedzone rodzynki i gotować około 10 minut ciągle mieszając.

Krok 3

Przyprawić cukrem i octem. Podawać do potraw smażonych z mięsa i ryb.

Krok 4

Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej