Sos rodzynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rodzynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 dekagramy

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki moczyć w ciepłej wodzie około 2 godzin.

Krok 2

Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, rozprowadź z zimnym rosołem, dodać odcedzone rodzynki i gotować około 10 minut ciągle mieszając.

Krok 3

Przyprawić cukrem i octem. Podawać do potraw smażonych z mięsa i ryb.

Krok 4

Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rodzynkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej