Sos markiz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos markiz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz i pokrój w paski

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kawiorem i natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, skórkę cytrynową, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Sos podawaj schłodzony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej