
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
20 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz i pokrój w paski
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kawiorem i natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj sok cytrynowy, skórkę cytrynową, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Sos podawaj schłodzony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej