
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
20 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj, obierz i pokrój w paski
Krok 2
Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kawiorem i natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj sok cytrynowy, skórkę cytrynową, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Sos podawaj schłodzony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej