Sos markiz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos markiz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

20 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj, obierz i pokrój w paski

Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Ogórki połącz z majonezem, śmietaną, kawiorem i natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, skórkę cytrynową, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Sos podawaj schłodzony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos markiz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej