
Składniki
null
0.6 szklanki
null szczypt
1 szklanka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest oczyść, opłucz, skrop wodą, rozgotuj i przetrzyj.
Krok 2
Tłuszcz rozgrzej, rozmiesza z mąką, zasmaż nie rumieniąc i rozprowadź zimnym mlekiem. Gotuj 6-8 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Sos połącz z przecierem z agrestu. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej