Sos agrestowy I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

0.6 szklanki

null szczypt

1 szklanka

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest oczyść, opłucz, skrop wodą, rozgotuj i przetrzyj.

Krok 2

Tłuszcz rozgrzej, rozmiesza z mąką, zasmaż nie rumieniąc i rozprowadź zimnym mlekiem. Gotuj 6-8 minut.

Krok 3

Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Sos połącz z przecierem z agrestu. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej