
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.
Krok 4
Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej