Sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej