Sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej