Sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej