
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
null
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.
Krok 4
Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej