Sos meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w plaski. Połącz wszystkie składniki.

Krok 4

Dodaj sok z cytryny, cukier puder, olej, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej