
Składniki
0.5 szklanki
null szczypt
5 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
0.6 szklanki
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wino z wodą, cynamonem i goździkami, a następnie przecedź.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 3
Po chwili gotowania wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i sokiem cytrynowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























