Sos rumowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rumowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null szczypt

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.6 szklanki

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą, cynamonem i goździkami, a następnie przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i sokiem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej