Sos rumowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null szczypt

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.6 szklanki

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą, cynamonem i goździkami, a następnie przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i sokiem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej