Sos rumowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rumowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null szczypt

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.6 szklanki

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą, cynamonem i goździkami, a następnie przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i sokiem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej