Sos rumowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rumowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

null szczypt

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.6 szklanki

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą, cynamonem i goździkami, a następnie przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, po czym wlej do gorącego wina. Wymieszaj trzepaczką.

Krok 3

Po chwili gotowania wymieszaj z masłem, cukrem, rumem i sokiem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rumowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej