Sos czosnkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz, sparz, odsącz i podsmaż na maśle* wraz z cukrem.

Krok 2

Czosnek połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 3

Dopraw solą i dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej