
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 szklanka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz, sparz, odsącz i podsmaż na maśle* wraz z cukrem.
Krok 2
Czosnek połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 3
Dopraw solą i dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej