Chiński sos słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński sos słodko-kwaśny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i starty imbir. Smaż do zarumienienia, a następnie wlej połowę wina.

Krok 4

Podgrzej i wrzuć koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i gotuj.

Krok 5

Mąkę zmieszaj z resztą wina i dolej do sosu. Dodaj przyprawy oraz ocet. Gotuj, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencją.

Krok 3

Wlej teraz dwie szklanki wody i dodaj kostkę Knorr. Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej