
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i starty imbir. Smaż do zarumienienia, a następnie wlej połowę wina.
Krok 4
Podgrzej i wrzuć koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i gotuj.
Krok 5
Mąkę zmieszaj z resztą wina i dolej do sosu. Dodaj przyprawy oraz ocet. Gotuj, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencją.
Krok 3
Wlej teraz dwie szklanki wody i dodaj kostkę Knorr. Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej