Chiński sos słodko-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński sos słodko-kwaśny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i starty imbir. Smaż do zarumienienia, a następnie wlej połowę wina.

Krok 4

Podgrzej i wrzuć koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i gotuj.

Krok 5

Mąkę zmieszaj z resztą wina i dolej do sosu. Dodaj przyprawy oraz ocet. Gotuj, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencją.

Krok 3

Wlej teraz dwie szklanki wody i dodaj kostkę Knorr. Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński sos słodko-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej