
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i starty imbir. Smaż do zarumienienia, a następnie wlej połowę wina.
Krok 4
Podgrzej i wrzuć koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i gotuj.
Krok 5
Mąkę zmieszaj z resztą wina i dolej do sosu. Dodaj przyprawy oraz ocet. Gotuj, aż sos będzie miał odpowiednią konsystencją.
Krok 3
Wlej teraz dwie szklanki wody i dodaj kostkę Knorr. Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej