Czeski sos cebulowy z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czeski sos cebulowy z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.

Krok 2

Dodaj chłodny wywar i ugotuj.

Krok 3

Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.

Krok 4

Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej