Czeski sos cebulowy z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeski sos cebulowy z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.

Krok 2

Dodaj chłodny wywar i ugotuj.

Krok 3

Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.

Krok 4

Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej