Czeski sos cebulowy z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeski sos cebulowy z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.

Krok 2

Dodaj chłodny wywar i ugotuj.

Krok 3

Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.

Krok 4

Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chłodnik z rzodkiewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej