Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
5 łyżek
0.5 litra
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.
Krok 2
Dodaj chłodny wywar i ugotuj.
Krok 3
Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.
Krok 4
Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej