
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
5 łyżek
0.5 litra
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.
Krok 2
Dodaj chłodny wywar i ugotuj.
Krok 3
Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.
Krok 4
Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej