Czeski sos cebulowy z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czeski sos cebulowy z jabłkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Zagęść mąką.

Krok 2

Dodaj chłodny wywar i ugotuj.

Krok 3

Sos zmiksuj, dodaj żółtko i wymieszaj.

Krok 4

Jabłko obierz i zetrzyj. Dodaj sok z cytryny i całość wlej do sosu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czeski sos cebulowy z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej