Sos do spaghetti II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do spaghetti II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

400 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso i usmaż.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na osobnej patelni. Dodaj wraz z pomidorami do mięsa.

Krok 4

Po chwili dodaj także ketchup i przyprawy. Podsmaż wszystko, aż zacznie bulgotać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej