Sos do spaghetti II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do spaghetti II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

400 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2

Dodaj mięso i usmaż.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na osobnej patelni. Dodaj wraz z pomidorami do mięsa.

Krok 4

Po chwili dodaj także ketchup i przyprawy. Podsmaż wszystko, aż zacznie bulgotać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do spaghetti II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej