
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
400 gramów
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso i usmaż.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na osobnej patelni. Dodaj wraz z pomidorami do mięsa.
Krok 4
Po chwili dodaj także ketchup i przyprawy. Podsmaż wszystko, aż zacznie bulgotać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej