
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
500 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Salami i szynkę pokrój w paseczki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj do wędlin.
Krok 3
Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś na małym ogniu przez 5-10 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przełóż do sosu i wymieszaj.
Krok 5
Danie udekoruj listkami posiekanej kolendry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej