
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
500 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Salami i szynkę pokrój w paseczki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj do wędlin.
Krok 3
Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś na małym ogniu przez 5-10 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przełóż do sosu i wymieszaj.
Krok 5
Danie udekoruj listkami posiekanej kolendry i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























