Pikantne salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

500 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami i szynkę pokrój w paseczki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj do wędlin.

Krok 3

Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś na małym ogniu przez 5-10 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przełóż do sosu i wymieszaj.

Krok 5

Danie udekoruj listkami posiekanej kolendry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej