Pikantne salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

500 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Salami i szynkę pokrój w paseczki i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Paprykę pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Dodaj do wędlin.

Krok 3

Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś na małym ogniu przez 5-10 minut.

Krok 4

W tym czasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przełóż do sosu i wymieszaj.

Krok 5

Danie udekoruj listkami posiekanej kolendry i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej