
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na mocno rozgrzany w woku oleju wrzuć pokrojony w plastry czosnek i podsmaż go. Teraz dodaj pokrojony w pół plastry bakłażan i podsmażaj przez pół minuty, mieszając.
Krok 2
Następnie wlej ocet ryżowy. Zmniejsz ogień, przykryj wok i duś przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Sprawdź czy bakłażan zmiękł. Jeśli tak to wrzuć pokrojoną w paski paprykę, posiekane chili oraz pieczarki bez zalewy pokrojone w cząstki. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Wlej sos sojowy oraz dodaj pozostałe przyprawy i odrobinę cukru.
Krok 4
Dodaj również przyprawę Knorr i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Ściągnij pokrywkę i gotuj kilka minut tak aby nie rozgotował się bakłażan. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej