
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na mocno rozgrzany w woku oleju wrzuć pokrojony w plastry czosnek i podsmaż go. Teraz dodaj pokrojony w pół plastry bakłażan i podsmażaj przez pół minuty, mieszając.
Krok 2
Następnie wlej ocet ryżowy. Zmniejsz ogień, przykryj wok i duś przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Sprawdź czy bakłażan zmiękł. Jeśli tak to wrzuć pokrojoną w paski paprykę, posiekane chili oraz pieczarki bez zalewy pokrojone w cząstki. Dokładnie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Wlej sos sojowy oraz dodaj pozostałe przyprawy i odrobinę cukru.
Krok 4
Dodaj również przyprawę Knorr i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Ściągnij pokrywkę i gotuj kilka minut tak aby nie rozgotował się bakłażan. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej