Skubaniec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

30 dekagramów

5 sztuk

5 łyżek

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimną Kasią, zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Ciasto podziel na 3 części, jedną rozwałkuj i wyłóż tortownicę lub blachę.

Krok 3

Na cieście ułóż owoce.

Krok 4

Do drugiej części ciasta dodaj kakao, zagnieć.

Krok 5

Z ciemnego ciasta zeskubuj kawałki i posypuj nimi owoce.

Krok 6

Z białek i cukru kryształu ubij bardzo sztywną pianę, wyłóż ją na ciemne ciasto.

Krok 7

Z pozostałego, jasnego ciasta zeskub kawałeczki i posyp nimi pianę.

Krok 8

Piecz ciasto 40 minut w temp. 160-170°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skubaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej