Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.

Krok 2

Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.

Krok 3

Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.

Krok 4

Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym, Przyprawą cebula z USA Knorr i przełóż do foremek z ciastem.

Krok 5

Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.

Krok 6

Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej