Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.

Krok 2

Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.

Krok 3

Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.

Krok 4

Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym, Przyprawą cebula z USA Knorr i przełóż do foremek z ciastem.

Krok 5

Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.

Krok 6

Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej