Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym
łatwe
103 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.
Krok 2
Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.
Krok 3
Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.
Krok 4
Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym. Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i przełóż do foremek z ciastem.
Krok 5
Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.
Krok 6
Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej