Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.
Krok 2
Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.
Krok 3
Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.
Krok 4
Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym, Przyprawą cebula z USA Knorr i przełóż do foremek z ciastem.
Krok 5
Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.
Krok 6
Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej