Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

0.5 sztuki

1 łyżeczka

50 gramów

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.

Krok 2

Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.

Krok 3

Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.

Krok 4

Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym, Przyprawą cebula z USA Knorr i przełóż do foremek z ciastem.

Krok 5

Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.

Krok 6

Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej