Udziec indyczy faszerowany przepis – Zobacz na przepisy.pl

Udziec indyczy faszerowany

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

5

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

4 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdejmij skórę z udźca. Natnij nad kością i delikatnie wyluzuj. Usuń chrząstki, długie ścięgna. Uformuj mięso obcinając wszystkie wystające kawałki. Od środka tj. od miejsca w którym była kość, przetnij mięso w kierunku jednego i drugiego brzegu tak by utworzyć dłuższy płat (łatwiej się roluje wąski płat mięsa).

Udziec indyczy faszerowany - Krok 1

Krok 2

Obcięte kawałki mięsa (powinno być tak ok. garść) zmiel. Zmielone mięso dopraw Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr, szczyptą pieprzu mielonego, przyprawą w płynie Delikat.

Krok 3

Zrób pastę przyprawową z: "Przyprawy do kurczaka", mini kostek majerankowych , konfitury brzoskwiniowej , łyżki oleju, łyżeczki Delikatu w płynie .

Krok 4

Rozłożone mięso z udźca natrzyj od środka 1/2 marynaty. Połóż na nim mięso mielone tak by nie dochodziło do krawędzi jednego z boków (odstęp ok 3 cm). Zwijaj od przeciwległego boku.

Krok 5

Obwiąż dobrze nićmi do wiązania mięs. Jeśli trzeba, pospinaj dodatkowo wykałaczkami lub szpilkami do mięs tak by farsz nie wypadał. Natrzyj mięso z wierzchu pozostałą częścią marynaty . Włóż do lodówki i zostaw na minimum 2 godziny by mięso przeszło smakami.

Krok 6

Wsadź mięso do rękawa do pieczenia, dobrze zamknij. Ułóż mięso w piekarniku. Nastaw na 200C i piecz 1 godzinę od chwili osiągnięcia temperatury. Zmniejsz temperaturę do 160C i dopiecz jeszcze 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udziec indyczy faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki gulasz z papryką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej