
Składniki
4 łyżki
null
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1.5 kilograma
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdejmij skórę z udźca. Natnij nad kością i delikatnie wyluzuj. Usuń chrząstki, długie ścięgna. Uformuj mięso obcinając wszystkie wystające kawałki. Od środka tj. od miejsca w którym była kość, przetnij mięso w kierunku jednego i drugiego brzegu tak by utworzyć dłuższy płat (łatwiej się roluje wąski płat mięsa).

Krok 2
Obcięte kawałki mięsa (powinno być tak ok. garść) zmiel. Zmielone mięso dopraw Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr, szczyptą pieprzu mielonego, przyprawą w płynie Delikat.
Krok 3
Zrób pastę przyprawową z: "Przyprawy do kurczaka", mini kostek majerankowych , konfitury brzoskwiniowej , łyżki oleju, łyżeczki Delikatu w płynie .
Krok 4
Rozłożone mięso z udźca natrzyj od środka 1/2 marynaty. Połóż na nim mięso mielone tak by nie dochodziło do krawędzi jednego z boków (odstęp ok 3 cm). Zwijaj od przeciwległego boku.
Krok 5
Obwiąż dobrze nićmi do wiązania mięs. Jeśli trzeba, pospinaj dodatkowo wykałaczkami lub szpilkami do mięs tak by farsz nie wypadał. Natrzyj mięso z wierzchu pozostałą częścią marynaty . Włóż do lodówki i zostaw na minimum 2 godziny by mięso przeszło smakami.
Krok 6
Wsadź mięso do rękawa do pieczenia, dobrze zamknij. Ułóż mięso w piekarniku. Nastaw na 200C i piecz 1 godzinę od chwili osiągnięcia temperatury. Zmniejsz temperaturę do 160C i dopiecz jeszcze 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej