
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5l wody. Dodaj quinoa i gotuj ok. 15-20 minut do miękkości. Następnie odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. dparowania soków, po czym dodać pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.
Krok 3
Zeszklij cebulę, czosnek i dodaj pieczarki. Smaż 5-10 minut. Następnie dodaj pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.
Krok 4
Wymieszaj zawartość opakowania Sosu pieczarkowego ze śmietanką Knorr ze 300 ml wody.
Krok 5
Wlej na patelnię z mięsem i ciągle mieszając gotuj ok. 3 minut. Na talerzu wyłóż quinoa i polej sosem pieczarkowo-czosnkowym. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej