Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 łyżka

200 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5l wody. Dodaj quinoa i gotuj ok. 15-20 minut do miękkości. Następnie odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. dparowania soków, po czym dodać pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.

Krok 3

Zeszklij cebulę, czosnek i dodaj pieczarki. Smaż 5-10 minut. Następnie dodaj pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.

Krok 4

Wymieszaj zawartość opakowania Sosu pieczarkowego ze śmietanką Knorr ze 300 ml wody.

Krok 5

Wlej na patelnię z mięsem i ciągle mieszając gotuj ok. 3 minut. Na talerzu wyłóż quinoa i polej sosem pieczarkowo-czosnkowym. Posyp natką pietruszki.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quinoa z sosem pieczarkowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej