
Składniki
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
1 łyżka
200 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5l wody. Dodaj quinoa i gotuj ok. 15-20 minut do miękkości. Następnie odcedź.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę. dparowania soków, po czym dodać pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.
Krok 3
Zeszklij cebulę, czosnek i dodaj pieczarki. Smaż 5-10 minut. Następnie dodaj pokrojone w mniejsze kawałki mięso z kurczaka.
Krok 4
Wymieszaj zawartość opakowania Sosu pieczarkowego ze śmietanką Knorr ze 300 ml wody.
Krok 5
Wlej na patelnię z mięsem i ciągle mieszając gotuj ok. 3 minut. Na talerzu wyłóż quinoa i polej sosem pieczarkowo-czosnkowym. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej