Brokuły gotowane

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oczyść, podziel na różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli oraz cukru.

Krok 2

Masło* rozpuść, wsyp bułkę i delikatnie ją podsmaż.

Krok 3

Brokuły wyłóż na talerze, polej masłem z bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej