
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść, podziel na różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli oraz cukru.
Krok 2
Masło* rozpuść, wsyp bułkę i delikatnie ją podsmaż.
Krok 3
Brokuły wyłóż na talerze, polej masłem z bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej