
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść, podziel na różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli oraz cukru.
Krok 2
Masło* rozpuść, wsyp bułkę i delikatnie ją podsmaż.
Krok 3
Brokuły wyłóż na talerze, polej masłem z bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej