Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oczyść, podziel na różyczki i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli oraz cukru.
Krok 2
Masło* rozpuść, wsyp bułkę i delikatnie ją podsmaż.
Krok 3
Brokuły wyłóż na talerze, polej masłem z bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej