
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ziemniaki ugotuj na półtwardo. Wystudź, a następnie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. W ten sposób powstanie ciasto na placki ziemniaczane, w którego dokładnym wymieszaniu na pewno chętnie wyręczy Cię dziecko.

Krok 2
Dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr, jajka i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj ciasto. Samodzielnie usmaż placki.

Krok 3
Ugotuj różyczki brokułów.

Krok 4
Dziecko może wymieszać kukurydzę z serem i ugotowanymi wcześniej przez Ciebie różyczkami brokuła.

Krok 5
Przygotowaną przez dziecko masę układaj wspólnie na plackach. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, do czasu, gdy ser się lekko rozpuści.

Krok 6
Potrawę możesz udekorować krążkami z czerwonej papryki.


Dobra rada:
Uważaj, aby nie podać dziecku zbyt gorących placuszków.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placki
Klasyczne placki ziemniaczane to potrawa lubiana przez małych i dużych. Serwowane są na słodko i na słono. Zobacz, jak z tradycyjnych placuszków ziemniaczanych łatwo wyczarować bajecznie kolorowy obiad lub kolację. W odróżnieniu od klasycznych placków do ich innej wersji, ziemniaki przed smażeniem ugotuj na półtwardo. Dopiero wtedy przygotowuj z nich ciasto, z którego usmaż niewielkie placki. Warto dodać do nich sos serowy i zieloną pietruszkę, co sprawi, że będą miały bardzo wyrazisty i interesujący smak. Dzięki kolorowym warzywom poukładanym na placuszkach, utworzysz ciekawe kompozycje. Przed zapieczeniem nie możesz zapomnieć o serze. Tak przygotowane placki serwuj solo lub z zestawem świeżych warzyw. Może to być papryka, ale też sałata lodowa, roszponka, czy pomidor z cebulką.