Brokuły z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brokuły z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść brokuły, umyj i podziel na pojedyncze różyczki (brokuły mrożone wcześniej rozmroź).

Krok 2

Upraż orzechy na patelni bez tłuszczu (solone przepłucz wodą).

Krok 3

Dodaj 300 ml zimnej wody oraz Fix Do potraw chińskich Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 4

Do Fixu Knorr dodaj brokuły, po czym przykryj naczynie i duś je na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 5

Podziel ananasa na małe kawałki i wraz z 2 łyżkami soku, dodaj do całości, następnie podgrzej. Podawaj danie z ryżem ugotowanym na sypko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brokuły z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brokuły z ananasemBrokuły z ananasem

Oczyść brokuły, umyj i podziel na pojedyncze różyczki (brokuły mrożone wcześniej rozmroź).