
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora pokrój na drobne kawałki.
Krok 2
Paprykę i czosnek bardzo drobno posiekaj.
Krok 3
Dodaj cukier i sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Schłódź.
Krok 4
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej