
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
3 sztuki
12 sztuk
3 łyżki
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.
Krok 4
Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej