
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
3 sztuki
12 sztuk
3 łyżki
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.
Krok 4
Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej