Majowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majowe szaszłyki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

12 sztuk

3 łyżki

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.

Krok 4

Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej