Majowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majowe szaszłyki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

12 sztuk

3 łyżki

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.

Krok 4

Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hamburger szefa kuchni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej