Majowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Majowe szaszłyki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 sztuka

3 sztuki

12 sztuk

3 łyżki

1.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.

Krok 2

Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.

Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.

Krok 4

Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Majowe szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej