
Składniki
500 gramów
500 gramów
1 sztuka
3 sztuki
12 sztuk
3 łyżki
1.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marynatę mieszamy z oliwą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy z marynatą. Odstawiamy na pół godziny.
Krok 2
Cukinie kroimy w pół plasterki. Cebulki na połówki.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i warzywa.
Krok 4
Grillujemy, obracając, aż ładnie się przyrumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej