
Składniki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
125 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
6 szklanek
2 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie
Krok 2
udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety
Krok 3
ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka
Krok 4
piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej