
Składniki
2 szklanki
6 szklanek
125 gramów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie
Krok 2
udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety
Krok 3
ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka
Krok 4
piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej