
Składniki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
125 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
6 szklanek
2 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie
Krok 2
udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety
Krok 3
ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka
Krok 4
piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej