Ryż w ziołach z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż w ziołach z kurczakiem

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 szklanek

125 gramów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie

Krok 2

udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety

Krok 3

ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka

Krok 4

piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej