Ryż w ziołach z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż w ziołach z kurczakiem

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

125 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

6 szklanek

2 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie

Krok 2

udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety

Krok 3

ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka

Krok 4

piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Torcik z kaszy manny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej