Sałatka z krabów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabów

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 opakowanie

null

250 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odcedź po napęcznieniu i pokrój.

Krok 2

Paluszki krabowe rozmroź i pokrój na plasterki. Ogórka pokrój na kosteczkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystko wrzuć do miseczki. Dodaj kukurydzę.

Krok 3

Olej wymieszaj z sosem sweet chilli oraz paprykowo ziołowym Knorr

Krok 4

Gotowym sosem polej składniki sałatki. Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa paprykowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej