Sałatka z krabów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabów

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 opakowanie

null

250 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron zalej wrzątkiem, odcedź po napęcznieniu i pokrój.

Krok 2

Paluszki krabowe rozmroź i pokrój na plasterki. Ogórka pokrój na kosteczkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystko wrzuć do miseczki. Dodaj kukurydzę.

Krok 3

Olej wymieszaj z sosem sweet chilli oraz paprykowo ziołowym Knorr

Krok 4

Gotowym sosem polej składniki sałatki. Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej