PRZEPISY.PL

Do pstrąga z grilla lub patelni doskonale pasuje aromatyczny sos z prażonych migdałów z zieloną pietruszką i świeżą miętą.

Pstrąg w migdałach - autor: przepisy.pl

Pstrąg w migdałach

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
106
osób dodało do Mniamlisty
106
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • sok z 1 cytryny1 szt
  • pieprz1 szt
  • masło2 łyżki
  • olej do smażenia1 szt
Pstrąg w migdałach – krok 1

Krok 1

Posyp filety Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i skrop lekko sokiem z cytryny.
Pstrąg w migdałach – krok 2

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanej patelni płatki migdałów, do momentu, gdy się lekko zrumienią.
Pstrąg w migdałach – krok 3

Krok 3

Dodaj dwie łyżki masła, resztę soku z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Następnie dopraw do smaku pieprzem.
Pstrąg w migdałach – krok 4

Krok 4

Smaż lub grilluj filety z pstrąga przez około 10 minut. Polej sosem z migdałami i udekoruj cząstkami cytryny oraz listkami świeżej mięty.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

37
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
138
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
123
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe