
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
6 łyżek
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrągi spraw, umyj, osusz i natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Każdą rybę obłóż połową liści pokrzywy, owiń połową liści chrzanu, następnie folią i włóż na 3 godziny do lodówki.
Krok 3
Natkę pietruszki wymieszaj z pędami lubczyku, pozostałymi liśćmi pokrzywy i chrzanu.
Krok 4
Ryby wyjmij, odwiń, natrzyj pieprzem i wypełnij przygotowaną mieszanką zieleniny.
Krok 5
Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej