Pikantne pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrągi spraw, umyj, osusz i natrzyj wewnątrz i na zewnątrz solą i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Każdą rybę obłóż połową liści pokrzywy, owiń połową liści chrzanu, następnie folią i włóż na 3 godziny do lodówki.

Krok 3

Natkę pietruszki wymieszaj z pędami lubczyku, pozostałymi liśćmi pokrzywy i chrzanu.

Krok 4

Ryby wyjmij, odwiń, natrzyj pieprzem i wypełnij przygotowaną mieszanką zieleniny.

Krok 5

Ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej