Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na letnią kolację w stylu śródziemnomorskim polecam RIGATONI NADZIEWANE TUŃCZYKIEM I RICOTTĄ, a do tego ogromną michę mieszanych sałat z dobrą oliwą i octem balsamicznym. Do pełni szczęścia brakuje tylko szklaneczki zimnego białego wina.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg. Osącz tuńczyka, rozdrobnij widelcem na gładką pastę, wymieszaj z ricottą i przypraw do smaku. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Śmietanę wymieszaj z parmezanem. W wodzie z kostką bulionową ugotuj rurki rigatoni (al dente), odcedź i zahartuj zimną wodą. Rurki nafaszeruj masą tuńczykową, ułóż w formie posmarowanej masłem. Polej sosem śmietankowym, posyp pomidorami. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Torcik Tiramisu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej