Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na letnią kolację w stylu śródziemnomorskim polecam RIGATONI NADZIEWANE TUŃCZYKIEM I RICOTTĄ, a do tego ogromną michę mieszanych sałat z dobrą oliwą i octem balsamicznym. Do pełni szczęścia brakuje tylko szklaneczki zimnego białego wina.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg. Osącz tuńczyka, rozdrobnij widelcem na gładką pastę, wymieszaj z ricottą i przypraw do smaku. Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Śmietanę wymieszaj z parmezanem. W wodzie z kostką bulionową ugotuj rurki rigatoni (al dente), odcedź i zahartuj zimną wodą. Rurki nafaszeruj masą tuńczykową, ułóż w formie posmarowanej masłem. Polej sosem śmietankowym, posyp pomidorami. Piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rigatoni nadziewane tuńczykiem i ricottą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Snikers
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej