Kurczak w sosie słodko ostrym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie słodko ostrym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 opakowanie

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sweet chilli z przyprawą z opakowania Fix Knorr

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na ruszcie z piekarnika.

Krok 6

Piecz przez ok. 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu otwórz torebki, kurczaka pokrój w mniejsze kawałki i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej