Kurczak w sosie słodko ostrym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie słodko ostrym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 opakowanie

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sweet chilli z przyprawą z opakowania Fix Knorr

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na ruszcie z piekarnika.

Krok 6

Piecz przez ok. 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu otwórz torebki, kurczaka pokrój w mniejsze kawałki i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka pomarańczowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej