
Składniki
5 sztuk
null
1 opakowanie
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
Krok 2
Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sweet chilli z przyprawą z opakowania Fix Knorr
Krok 3
Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.
Krok 4
Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na ruszcie z piekarnika.
Krok 6
Piecz przez ok. 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu otwórz torebki, kurczaka pokrój w mniejsze kawałki i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej