Kurczak w sosie słodko ostrym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie słodko ostrym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

1 opakowanie

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sweet chilli z przyprawą z opakowania Fix Knorr

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na ruszcie z piekarnika.

Krok 6

Piecz przez ok. 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu otwórz torebki, kurczaka pokrój w mniejsze kawałki i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie słodko ostrym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej