Złociste udka z domową surówką Colesław - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste udka z domową surówką Colesław

Autor: Lady of the House

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać przyprawę z olejem i powstałą marynatą polać udka. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 1

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 190 st. C, wstawić naczynie z udkami, piec ok. 50 minut, co jakiś czas polewając mięso powstałym sosem.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 2

Krok 3

Przygotować surówkę. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać kapustę i marchewkę. Połączyć jogurt, majonez, ocet, sok z cytryny i musztardę. Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami. Upieczone udka podawać z surówką.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złociste udka z domową surówką ColesławZłociste udka z domową surówką Colesław

To danie uwielbiają dzieci. Być może dlatego, że udka wygodnie się je, a mięso jest miękkie i bardzo smaczne. Udka podaję z surówką Colesław własnej roboty. To zestaw idealny!