Złociste udka z domową surówką Colesław - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złociste udka z domową surówką Colesław

Autor: Lady of the House

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

150 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wymieszać przyprawę z olejem i powstałą marynatą polać udka. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 1

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 190 st. C, wstawić naczynie z udkami, piec ok. 50 minut, co jakiś czas polewając mięso powstałym sosem.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 2

Krok 3

Przygotować surówkę. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać kapustę i marchewkę. Połączyć jogurt, majonez, ocet, sok z cytryny i musztardę. Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami. Upieczone udka podawać z surówką.

Złociste udka z domową surówką Colesław - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złociste udka z domową surówką Colesław - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Złociste udka z domową surówką ColesławZłociste udka z domową surówką Colesław

To danie uwielbiają dzieci. Być może dlatego, że udka wygodnie się je, a mięso jest miękkie i bardzo smaczne. Udka podaję z surówką Colesław własnej roboty. To zestaw idealny!