Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

2 sztuki

12 sztuk

300 gramów

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

900 mililitrów

175 mililitrów

40 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

600 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej dobrze brytfannę. Wrzuć szalotki, pora, marchew, fenkuły, czosnek i selera. Smaż około 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Dodaj pomidory puree i posiekane, wlej białe wino i brandy, gotuj do czasu, gdy połowa płynu odparuje.

Krok 3

Dodaj posiekanego łososia i dorsza, gotuj 5 minut. Dolej wywar, wrzuć liść laurowy, estragon, pieprz kajeński i przykryj, duś 40 minut.

Krok 4

Płyn zmiksuj i przetrzyj przez sito. Wlej do brytfanny i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dodaj owoce morza i pozostałe warzywa, gotuj je na małym ogniu 3-4 minuty do czasu, gdy owoce morza będą miękkie.

Krok 6

Dolej śmietanę, wsyp natkę i wymieszaj.

Krok 7

Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj ze świeżym chlebem i majonezem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej