Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

600 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

40 gramów

175 mililitrów

900 mililitrów

450 gramów

1 łyżka

3 sztuki

300 gramów

12 sztuk

2 sztuki

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej dobrze brytfannę. Wrzuć szalotki, pora, marchew, fenkuły, czosnek i selera. Smaż około 10 minut na małym ogniu.

Krok 2

Dodaj pomidory puree i posiekane, wlej białe wino i brandy, gotuj do czasu, gdy połowa płynu odparuje.

Krok 3

Dodaj posiekanego łososia i dorsza, gotuj 5 minut. Dolej wywar, wrzuć liść laurowy, estragon, pieprz kajeński i przykryj, duś 40 minut.

Krok 4

Płyn zmiksuj i przetrzyj przez sito. Wlej do brytfanny i doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dodaj owoce morza i pozostałe warzywa, gotuj je na małym ogniu 3-4 minuty do czasu, gdy owoce morza będą miękkie.

Krok 6

Dolej śmietanę, wsyp natkę i wymieszaj.

Krok 7

Dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj ze świeżym chlebem i majonezem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce morza w sosie z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej