Pstrąg z masłem pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego pstrąga natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Do środka włóż kawałki masła oraz natkę pietruszki w gałązkach.

Krok 3

Cytrynę pokrój na plastry i ułóż na rybie.

Krok 4

Pstrąga owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej