Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego pstrąga natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Do środka włóż kawałki masła oraz natkę pietruszki w gałązkach.
Krok 3
Cytrynę pokrój na plastry i ułóż na rybie.
Krok 4
Pstrąga owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 30 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej