Pstrąg z masłem pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego pstrąga natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Do środka włóż kawałki masła oraz natkę pietruszki w gałązkach.

Krok 3

Cytrynę pokrój na plastry i ułóż na rybie.

Krok 4

Pstrąga owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka w piwie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej