Pstrąg z masłem pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sprawionego pstrąga natrzyj solą i pieprzem.

Krok 2

Do środka włóż kawałki masła oraz natkę pietruszki w gałązkach.

Krok 3

Cytrynę pokrój na plastry i ułóż na rybie.

Krok 4

Pstrąga owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 30 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z masłem pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej