
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawionego pstrąga natrzyj solą i pieprzem.
Krok 2
Do środka włóż kawałki masła oraz natkę pietruszki w gałązkach.
Krok 3
Cytrynę pokrój na plastry i ułóż na rybie.
Krok 4
Pstrąga owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz przez 30 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej