Dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż filety, skrop sokiem limonki i posyp przyprawami.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj ze skórką limonki, natką pietruszki, szczypiorkiem, musztardą, imbirem, olejem i przyprawami. Posyp filety.

Krok 3

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej