Dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż filety, skrop sokiem limonki i posyp przyprawami.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj ze skórką limonki, natką pietruszki, szczypiorkiem, musztardą, imbirem, olejem i przyprawami. Posyp filety.

Krok 3

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej