
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
4 łyżki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż filety, skrop sokiem limonki i posyp przyprawami.
Krok 2
Bułkę tartą wymieszaj ze skórką limonki, natką pietruszki, szczypiorkiem, musztardą, imbirem, olejem i przyprawami. Posyp filety.
Krok 3
Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej