Dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

4 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułóż filety, skrop sokiem limonki i posyp przyprawami.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj ze skórką limonki, natką pietruszki, szczypiorkiem, musztardą, imbirem, olejem i przyprawami. Posyp filety.

Krok 3

Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka Sloppy Joe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej