
Składniki
400 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i pokruszoną kostką czosnkową, polej sosem teriyaki i skrop oliwą. Wszystko wymieszaj i odstaw w miseczce do lodówki na 15 minut.
Krok 2
Po tym czasie ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym oliwą. Piecz z opcją grilla w 200°C przez około 6 minut, do ładnego zrumienienia. Wyjmij naczynie z piekarnika i odwróć kawałki na drugą stronę. Znowu piecz 2-3 minuty, do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej