
Składniki
400 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i pokruszoną kostką czosnkową, polej sosem teriyaki i skrop oliwą. Wszystko wymieszaj i odstaw w miseczce do lodówki na 15 minut.
Krok 2
Po tym czasie ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym oliwą. Piecz z opcją grilla w 200°C przez około 6 minut, do ładnego zrumienienia. Wyjmij naczynie z piekarnika i odwróć kawałki na drugą stronę. Znowu piecz 2-3 minuty, do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej