Pieczony łosoś teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony łosoś teriyaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i pokruszoną kostką czosnkową, polej sosem teriyaki i skrop oliwą. Wszystko wymieszaj i odstaw w miseczce do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Po tym czasie ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym oliwą. Piecz z opcją grilla w 200°C przez około 6 minut, do ładnego zrumienienia. Wyjmij naczynie z piekarnika i odwróć kawałki na drugą stronę. Znowu piecz 2-3 minuty, do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej