Pieczony łosoś teriyaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony łosoś teriyaki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia pokrój na kawałki, oprósz solą, pieprzem i pokruszoną kostką czosnkową, polej sosem teriyaki i skrop oliwą. Wszystko wymieszaj i odstaw w miseczce do lodówki na 15 minut.

Krok 2

Po tym czasie ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym oliwą. Piecz z opcją grilla w 200°C przez około 6 minut, do ładnego zrumienienia. Wyjmij naczynie z piekarnika i odwróć kawałki na drugą stronę. Znowu piecz 2-3 minuty, do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony łosoś teriyaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej