Sałatka z marynowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych warzyw

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

35 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.

Krok 3

Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej