Sałatka z marynowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych warzyw

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

35 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.

Krok 3

Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej