Sałatka z marynowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych warzyw

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

35 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.

Krok 3

Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Długi ogórek szklarniowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej