Sałatka z marynowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych warzyw

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

35 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.

Krok 3

Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej