Sałatka z marynowanych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z marynowanych warzyw

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

35 dekagramów

0.5 szklanki

4 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.

Krok 3

Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z marynowanych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej