
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
35 dekagramów
0.5 szklanki
4 łyżki
1 łyżeczka
2 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i dynię obieramy, oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kawałki.
Krok 2
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy przyprawy, olej, mieszamy i zagotowujemy. Wrzucamy warzywa i gotujemy 3 minuty. Wlewamy ocet, zagotowujemy.
Krok 3
Warzywa wraz zalewą przekładamy do słoika. Przechowujemy przez dobie w chłodnym miejscu np. w lodówce. Po tym czasie sałatka jest gotowa do jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































