Grillowany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
493 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.

Grillowany pstrąg  - Krok 1

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowany pstrąg  - Krok 2

Krok 3

W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.

Grillowany pstrąg  - Krok 3

Krok 4

Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.

Grillowany pstrąg  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy makaron
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany pstrąg Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!