Grillowany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
493 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.

Grillowany pstrąg  - Krok 1

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowany pstrąg  - Krok 2

Krok 3

W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.

Grillowany pstrąg  - Krok 3

Krok 4

Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.

Grillowany pstrąg  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Potrawka grzybowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany pstrąg Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!