Grillowany pstrąg przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany pstrąg

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

488 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.

Grillowany pstrąg  - Krok 1

Krok 2

Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.

Grillowany pstrąg  - Krok 2

Krok 3

W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.

Grillowany pstrąg  - Krok 3

Krok 4

Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.

Grillowany pstrąg  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany pstrąg  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany pstrąg Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!