
Składniki
2 sztuki
1.5 łyżeczki
4 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pstrąga dokładnie umyj i oczyść. Pozbądź się łusek i ponownie umyj rybę w środku i na zewnątrz.
Krok 2
Skrop rybę oliwą i oprósz przyprawą Knorr.
Krok 3
W środku umieść kilka gałązek koperku oraz masło.
Krok 4
Rybę grilluj po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj np. z sosem jogurtowym. Pstrąga możesz smażyć w specjalnym urządzeniu do grillowania ryb.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany pstrąg
Grillowany pstrąg to propozycja na prostą i zarazem wyśmienitą potrawę, która zachwyci każdego swoim delikatnym smakiem. Wykonasz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników. Grillowana ryba doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe. Bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie ryby. Pamiętaj, żeby ją dobrze umyć oraz dokładnie oczyścić. W ten sposób unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek podczas jedzenia. Klucz do udanego pstrąga tkwi w aromatycznej marynacie z nutą pachnącego koperku oraz świeżej skórki cytryny. Gotową rybę podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie sprawdzi się tutaj prosta sałatka z chrupiącej sałaty, a jeśli wolisz bardziej sycącą wersję to podaj do niej ziemniaki lub ryż. Doskonałym zwieńczeniem tej pysznej potrawy będzie aksamitny sos jogurtowy oraz orzeźwiający świeży koperek. Pycha!